van Esser

“Een créateur verweeft zijn nooit aflatende passie voor het leven met gedrevenheid en durf.
Van Esser juweliers buigt intense emoties en indrukken uit de dagelijkse realiteit om in creaties die iedereen kan dragen. Meteen verwijzen ze ook naar een bepaald aspect van een uitzonderlijke levensfilosofie. Op het ogenblik dat de ontwerper zijn ondernemende geest vertaalt naar de tastbare realiteit van een juweel, ontstaat kunst in zijn ultieme vorm.”

Zoals zijn illustere voorgangers uit Maaseik Jan en Hubert Van Eyck hem dat eeuwen voor hem deden, ruilde Eric Van Esser zijn thuishaven aan de oevers van de Maas voor de oevers van de Schelde. In Antwerpen verdiepte hij zich in de complexe vaardigheden van de edelsmeedkunst. Toen die basis ingevuld was, startte een zoektocht naar een originele vormgeving die onmiskenbaar zijn eigen stempel draagt.

De ambities van Eric Van Esser kregen voor het eerst vorm in 1977 met een eerste zaak in Maaseik. In een eeuwenoud pand op de schilderachtige markt in de stad in het noordoosten van Limburg ligt ook vandaag nog de bakermat van Van Esser juweliers. Een tweede zaak in Hasselt volgende snel. Daarvoor bundelde Eric Van Esser de krachten met jongere broer Denis. Hij is het gezicht achter het gerenommeerde A One-uurwerk en de Noark-collectie. Net voor de milleniumwissel vonden de creaties van Van Esser een derde thuishaven in Knokke-Het Zoute. In 2019 werd de vierde zaak opgericht in Antwerpen door Anthony, de oudste zoon van Denis.

Zoals vaak viel ook in het geval van de familie Van Esser de appel niet ver van de boom. Al vroeg bleken zonen Narcis en Remy net zoals hun vader gebeten door het heilige vuur van het passionele juweliersvak.
Zij volgden met succes de studies edelsmeedkunst.

In juni 2010 werd de fakkel officieel doorgeven toen Narcis en Remy de juwelierszaken overnamen van Eric Van Esser. Narcis in Knokke, Remy in Maaseik. De broers blijven trouw aan de filosofie van hun vader, maar voegen daar hun eigen gedrevenheid, kennis en passie aan toe. Samen blijven zij streven naar niets minder dan de top in vorm en ziel van hun kunstwerken. Precies dat mogen klanten verwachten van een Van Esser juweel.